7 FOUR 7
Middenvroeg witvlezig ras
Uniforme langovale knollen
Bijzonder hoge opbrengst
Goede schilkwaliteit
Geschikt voor wassen
AM-resistentie (Ro1)
Aardappelras 7 FOUR 7
7 FOUR 7 is uniforme tafelaardappel met een witte vleeskleur. De knollen zijn ovaal tot langovaal van vorm. Op zowel lichte als zware grondsoorten doet dit middenvroege consumptieras het goed. Deze tafelaardappel heeft een vrij vast kooktype en een uitmuntende smaak. 7 FOUR 7 kent een bijzonder hoge opbrengst, een goede kookkwaliteit en is geschikt voor wassen en voorverpakken.
Lees meer
De plantafstand voor maat 28/35 is 24 tot 26 centimeter. Voor maat 35/45 geldt een plantafstand van 28 tot 30 centimeter, voor 45/50 adviseren wij 31 tot 33 centimeter en 50/60 gesneden pootgoed 29 tot 31 centimeter. Tel altijd de knollen en houd een nauwere plantafstand aan bij zwaardere gronden.
7 FOUR 7 is geschikt voor iedere grondsoort. Planten in het witte puntjes stadium geeft het beste resultaat. Je plant 7 FOUR 7 op normale diepte in de rug en gebruik geen K-chloride als kaliumbron in het voorjaar. Deze tafelaardappel lijkt niet gevoelig voor Metribuzin.
Bij een 80% opkomst kan je starten met spuiten tegen phytophthora. Je beregent de 7 FOUR 7 alleen indien nodig en een tweede stikstofgift dien je toe als de plant begint met de knolzetting. Start tijdig met spuiten tegen alternaria. De derde stikstofgift bevindt zich rond de bloeiperiode. Belangrijk is ook om vroegtijdig te beginnen met spuiten tegen knolphytopthora.
Geef na loofdoding de knollen van 7 FOUR 7 de kans om af te rijpen voor het oogsten. Zorg na het oogsten voor een goede ventilatie tijdens de bewaring totdat de aardappels droog zijn.
Fysiologie
Schilkleur | Lichtgeel |
Vleeskleur | Wit |
Vorm | Ovaal tot langovaal |
Regelmaat vorm | 6 |
% 35/65 | 67% |
Aantal knollen per plant | 13 |
Oogdiepte | 8 |
Rijptijd | 6,8 |
Kiemrust | 6 |
Bewaarbaarheid | 6 |
Stootblauw (0-50) | 2 |
Rooibeschadiging | 7 |
Holle harten | 9 |
Opbrengst – kwaliteit
Relatieve opbrengst | 113 |
Drogestofgehalte (OWG) | 17,1% (307) |
Kooktype | AB |
Verkleuring na koken | 7 |
Bakkleur na het oogsten | 4 |
Bakkleur na bewaring | 3 |
Resistentie
Phytophthora in het loof | 3,7 | |
Phytophthora in de knol | 7,7 | |
Schurft | 6,7 | |
Poederschurft | 7 | |
Globodera Ro 1 | (A) | 9 |
Wratziekte f1 | (D1) | 10 |
Kringerigheid | (TRV) | 6,1 |
Aardappel Y virus | 4 |