Kweken


DEN HARTIGH vertegenwoordigt de aardappelrassen die het aardappelkweekbedrijf IJSSELMEERPOLDERS ontwikkelt. Binnen het kweekprogramma is veel aandacht voor een brede inzetbaarheid van de rassen in verschillende klimaatgebieden en marktsegmenten. Het goed geoutilleerde kweekbedrijf werkt intensief samen met een groep professionele privékwekers. Samen ontwikkelen zij de rassen voor de toekomst.

Alleen het beste is goed genoeg
Resistentie tegen phytophthora, wratziekte, nematoden (zoals Globodera pallida) en schurft zijn belangrijke selectiecriteria in ons kweekprogramma. Daarnaast zijn bewaarbaarheid en tolerantie tegen bacterieziekten belangrijke thema's. We testen dat door wereldwijd proefvelden aan te leggen onder de meest uiteenlopende klimaten.

'Low input'-rassen
Rassen met 'low input' reduceren het gebruik van chemicaliën en kunstmest. Dat is gunstig voor de kostprijs van de aardappelteler, maar ook gunstig voor het milieu. Wij besteden hier veel aandacht aan door deelname aan projecten.

Nieuwkomers


King Russet

King Russet is een middenvroeg fritesras met wit vlees en “russet” schil. King Russet heeft regelmatige lang-ovale knollen. King Russet is te gebruiken voor de verwerking af-land maar ook zeer geschikt voor de lange bewaring.

Lees meer

Noya

Noya is een consumptieras met een heldere gladde schil en regelmatig gevormde rondovale knollen met een witte vleeskleur. De opbrengst is hoog tot zeer hoog, al vroeg in het siezoen. Ook na bewaring blijven de knollen mooi.

Klik hier voor de rasbeschrijving

Lees meer

Prada

Prada is een zeer vroeg consumptie ras met lichtgeel tot geel vlees. Het ras wordt afland afgezet vanuit de vroege teeltgebieden. Geschikt om thuis frites van te maken.

Klik hier voor de rasbeschrijving

Lees meer

Adres

Kantoor:
Den Hartigh BV
Produktieweg 2
8304 AV Emmeloord

Post:
Postbus 3
8300 AA Emmeloord

Contact

Telefoon:    0527-298000
E-mail:         info@denhartigh-potato.nl
Facebook:   Den Hartigh Potatoes
 
Kamer van Koophandel Lelystad:
reg. nr. 39047928

BTW nummer:
NL007289819B01