De geschiedenis van Den Hartigh Potato


Den Hartigh BV is opgericht in 1936 in Broek op Langedijk door de heer J. Den Hartigh. In deze tijd richtte het bedrijf zich op de export en handel van groente en fruit. Vanaf 1960 is Den Hartigh BV zich gaan specialiseren op het gebied van pootaardappelen.

In 1975 is het aardappelkweek- en selectiebedrijf IJsselmeerpolders opgericht om de markt te kunnen voorzien van nieuwe aardappelrassen met resistenties. Na verschillende samenwerkingsverbanden zijn Den Hartigh BV en IJsselmeerpolders zich gaan vestigen aan de Produktieweg in Emmeloord. In de loop der tijd is de samenwerking met de Solana groep steeds verder geïntensiveerd.

Vandaag de dag zijn de bedrijven internationale spelers op het gebied van hoogwaardige rassen en kwalitatief goed pootgoed, waarbij goed contact is met kwekers, telers en klanten.


Nieuwkomers


King Russet

King Russet is een middenvroeg fritesras met wit vlees en “russet” schil. King Russet heeft regelmatige lang-ovale knollen. King Russet is te gebruiken voor de verwerking af-land maar ook zeer geschikt voor de lange bewaring.

Lees meer

Noya

Noya is een consumptieras met een heldere gladde schil en regelmatig gevormde rondovale knollen met een witte vleeskleur. De opbrengst is hoog tot zeer hoog, al vroeg in het siezoen. Ook na bewaring blijven de knollen mooi.

Klik hier voor de rasbeschrijving

Lees meer

Prada

Prada is een zeer vroeg consumptie ras met lichtgeel tot geel vlees. Het ras wordt afland afgezet vanuit de vroege teeltgebieden. Geschikt om thuis frites van te maken.

Klik hier voor de rasbeschrijving

Lees meer

Adres

Kantoor:
Den Hartigh BV
Produktieweg 2
8304 AV Emmeloord

Post:
Postbus 3
8300 AA Emmeloord

Contact

Telefoon:    0527-298000
E-mail:         info@denhartigh-potato.nl
Facebook:   Den Hartigh Potatoes
 
Kamer van Koophandel Lelystad:
reg. nr. 39047928

BTW nummer:
NL007289819B01